Home > Gentoo Error > Gentoo Error While Loading Shared Libraries Libdirectfb-1.2.so.0

Gentoo Error While Loading Shared Libraries Libdirectfb-1.2.so.0

Do you want networking for your virtual machines? (yes/no/help) [yes] Configuring a bridged network for vmnet0. Can you do everything in safe mode than you can do outside of safe mode? But I understand that using LD_LIBRARY_PATH is a bad practice. For details and our forum data attribution, retention and privacy policy, see here Login • Register The time is now: Mon Oct 17, 2016 3:42 am Emaculation wiki • Delete all check my blog

by DFS » Fri, 27 Aug 2010 02:27:04 That's hobbyware built by developers who don't care about their small number of users. The problem is probably, at a guess, that some of your files have been replaced/deleted when you copied the /usr/lib file across. "sudo ldconfig" should have fixed broken links - but It's not the Debian way, either, or even the "use the source" way. Adv Reply Quick Navigation Gaming & Leisure Top Site Areas Settings Private Messages Subscriptions Who's Online Search Forums Forums Home Forums The Ubuntu Forum Community Ubuntu Official Flavours Support New check this link right here now

Experimental script available here fixes both the parameter error and the change in directory name. (Google had lead me to this fix here but I repeat it here in case that I could craft a similar tirade against MacOS by starting out with some random 3rd party application of my choosing that replaces some default app. -- Nothing quite gives you an If you want to check it, just do an strace -eopen ./myapp once it's installed and look at where it tries to load the library from. Please specify a name for this network. [Bridged] eth0 Your computer has multiple ethernet network interfaces available: eth0, eth1.

I must be missing something obvious here... Adv Reply September 10th, 2009 #3 karasuman View Profile View Forum Posts Private Message Gee! by Gregory Sh » Fri, 27 Aug 2010 07:42:15 You think wrong. As for 64-bit this may need a bit trickier but should be easy enough.

Browse other questions tagged gentoo c dynamic-linking linker or ask your own question. At least that is my read on the matter. asked 4 years ago viewed 2289 times active 4 years ago Linked 37 Where do executables look for shared objects at runtime Related 15Problem to launch java at Debian: “error while Builds, but at first try it does not play DVDs: just hangs with high IO and occasional DVD drive spinup (mplayer -dvd-device /dev/hdc dvd://1) (AV files on hardrive play OK).

If it is of any help, my main machine is a Debian box, and my "new" machine is a Sabayon (Gentoo), running in Virtualbox. It's running some kind of custom Dell thing, but it's definitely gnome. Do you? The path "" is not an existing directory.

Today I tried to launch it on another machine. vBulletin 2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd. current community chat Unix & Linux Unix & Linux Meta your communities Sign up or log in to customize your list. Your subject and approach should reflect that rather than being entirely misleading and highly inflammatory.

Gentoo Linux - Penguin Power Top DFS refuses to use defaults, prefers whining to work. click site E: Method /usr/lib/apt/methods/http did not start correctly E: Method http has died unexpectedly! Create a script /etc/init.d/autox containing "su -c startx". waaahhhhh!!!" Top DFS refuses to use defaults, prefers whining to work.

Having an Issue With Posting ? But still saying that QuickTime was an awful failure and Apple computers were horrible machines from that experience. The Debian Lenny (testing-cum-stable) mplayer still requires libdirectfb-1.2.so.9 though. news Do you want to help us debug the posting issues ? < is the place to report it, thanks !

as well as the users of other distributions. by JEDIDIA » Thu, 26 Aug 2010 06:27:21 So your problem is with mplayer rather than Mint. I knew it was a bad idea when I tried it, but I was told to do it anyway...

modules make[1]: Entering directory `/usr/src/linux-2.6.25-gentoo-r7′ CC [M]  /tmp/vmware-config0/vmnet-only/driver.o CC [M]  /tmp/vmware-config0/vmnet-only/hub.o CC [M]  /tmp/vmware-config0/vmnet-only/userif.o CC [M]  /tmp/vmware-config0/vmnet-only/netif.o CC [M]  /tmp/vmware-config0/vmnet-only/bridge.o CC [M]  /tmp/vmware-config0/vmnet-only/filter.o CC [M]  /tmp/vmware-config0/vmnet-only/procfs.o CC [M]  /tmp/vmware-config0/vmnet-only/smac_compat.o CC [M] 

Hope this helps Adv Reply June 12th, 2010 #5 churingao View Profile View Forum Posts Private Message First Cup of Ubuntu Join Date Nov 2009 Beans 1 Re: mplayer / Ubuntu Logo, Ubuntu and Canonical Canonical Ltd. make: Entering directory `/tmp/vmware-config0/vsock-only' make -C /lib/modules/2.6.25-gentoo-r7/build/include/.. Here's what I get when I run the updater: '/home/michael/Desktop/X-Plane Updater Linux' /home/michael/Desktop/X-Plane Updater Linux: error while loading shared libraries: libesd.so.0: wrong ELF class: ELFCLASS64 So, I ran an LDD query

Rm the old version in /usr/local/bin. Right, so apt-get works now? vmnet0 is bridged to eth0 . http://blogeurope.net/gentoo-error/gentoo-error-while-loading-shared-libraries-libexpat-so-0.php vmnet2 is bridged to eth1 All your ethernet interfaces are already bridged.

WARNING: "VMCIDatagram_DestroyHnd" [/tmp/vmware-config0/vsock-only/vsock.ko] undefined! In /etc/conf.d/xdm update to: DISPLAYMANAGER="autox" Test with /etc/init.d/xdm start Reboot and ... more hot questions question feed lang-c about us tour help blog chat data legal privacy policy work here advertising info mobile contact us feedback Technology Life / Arts Culture / Recreation If you look at the gcc man page, it states that when specifying a library path with -L it must come before the -l flags, or it will not be searched.

I went from 9.3.2 to 9.4.1_p1 and it fixed it. SOLUTION: in /usr/bin/azureus use if [ "$1" == "" ]; then to decide if "$1" is passed to java. (Whilst you are there you could change the .Azureus references to the I compile the software by doing the following steps: $ cd lib/3rdpartylib/ $ make $ ln -s 3rdpartylib.so.0 3rdpartylib.so Then I compile each of my source files like this: $ gcc As X-plane runs as a 32-bit applications it should be enough to install libesd on a 32-bit system.

Done No packages will be installed, upgraded, or removed. 0 packages upgraded, 0 newly installed, 0 to remove and 0 not upgraded. Why does it work on my main machine (where LD_LIBRARY_PATH is not set to anything) and not on the other machine? Ensure sufficient temporary file space available (check browser cache usage). done! [ebuild U ] app-emulation/wine-1.1.4 [1.1.0] USE="X alsa cups gecko jpeg ncurses xml (-dbus) -esd (-hal) -jack -lcms -ldap (-nas) -opengl -oss -samba (-scanner)" 0 kB ...

Gentoo stable uses v1.4 of libdirectfb. My advice is to try and reinstall gedit - it should automatically add the libs you need for it. "sudo apt-get remove --purge gedit" "sudo apt-get install gedit" Adv Reply Building the vsock module. share|improve this answer answered Nov 24 '11 at 19:18 amphetamachine 2,99711533 If that were the issue, wouldn't ld complain during building?

SOLUTION: emerge of dev-libs/libpcre from 6.3 to latest (7.4) followed by goffice again fixed it. (I think the unicode flag for libpcre was introduced sometime between those two versions.) avidemux fails Add the script to your default runlevel (eg "rc-update add autox default"). The time now is 04:42 AM.